Så gick det i Science SlamLars Gunnarsson, professor i pedagogik på Göteborgs universitet, tog hem segern när Science Slam avgjordes på Universeum i samband med Vetenskapsfestivalen.

Det var andra gången som forskare från Chalmers och universitetet gjorde upp om vem som är bäst på att berätta roligt, begripligt och innehållsrikt om sin forskning.
En entusiastisk publik på närmare 200 personer röstade fram vinnaren med hjälp av klassiska mentometerknappar.
Science Slam introducerades på Vetenskapsfestivalen förra året. Då vann chalmersprofessorn Igor Zoric. Han vann även den snarlika nationella tävlingen Forskar Grand Prix i höstas.
I årets omgång av Science Slam deltog Christel Cederberg, adjungerad professor på institutionen för energi och miljö och SIK, Institutet för livsmedel och bioenergi, Daniel Corin Stig, doktorand på institutionen för produkt- och produktionsutveckling, Ole Martin Christensen, doktorand på institutionen för rymd- och geovetenskap, och Paula Femenías, forskarassistent på institutionen för arkitektur.

Göteborgs universitet ställde upp med Lars Gunnarsson, professor vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Kristina Lundholm Fors, doktorand vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, samt Alexandra Krettek, medicine doktor och professor vid avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition.
Och det blev alltså Lars Gunnarsson som vann publikens hjärtan med sin föreläsning om lärande i ett historiskt perspektiv – från pekpinne till pekplatta.
Universeums programchef Tea Blanck och museipedagog Fredrik Nordling presenterade de tävlande och höll ihop kvällen med den äran.

Text: Michael Nystås
Foto: Anita Fors

Läs tidigare inlägg om Science Slam >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/04/24/science-slam-pa-universeum

One comment

  1. Pingback: Science Slam avgjordes på Universeum i samband med Vetenskapsfestivalen | Innovationskontor V