Premiär för nytt entreprenörsnätverkInspirerande, visionärt och entreprenöriellt är ledorden för det nya studentdrivna nätverket CHIVE på Chalmers.
I spetsen går de engagerade chalmeristerna Clobbe Norman, Jonathan Fager, Johan Wigelius, Johanna Svensson och Michel Westher.
Häromveckan var det dags för ett premiärevent med deltagare som Drivhuset, SEB och Nyföretagarcentrum.
– Under kvällen höll inbjudna chalmerister som startat upp och driver företag parallellt med sina studier en hisspitch om sin idé eller verksamhet, berättar Clobbe Norman (t h).
De inbjudna företagens gemensamma nämnare var att de alla på olika sätt stöttar nystartade företag, och på det området är Chalmers bland de bästa i klassen.
Under kvällen i kårhuset fanns ett montertorg där företagen visade upp sig. Det fanns också möjlighet att mingla runt med deltagarna och knyta kontakter inför framtiden.
En hisspitch är ett sätt att på max två minuter presentera sin affärsidé eller verksamhet så intresseväckande som möjligt.
– Blandat med studenternas pitchar höll även de inbjudna företagen en pitch om sin organisation och på vilket sätt de kan hjälpa entreprenörer att komma igång med sina idéer, säger Clobbe Norman.

Foto: CFFC.se

På montertorget ställde följande organisationer ut >>>

SEB
Chalmers Entreprenörskola
Mind Your Own Business
Venture Cup
Connect Väst
Nyföretagarcentrum
Coompanion
Drivhuset

Om CHIVE >>>
CHIVE är ett studentdrivet entreprenöriellt nätverk på Chalmers med målet att främja och uppmuntra entreprenörskap bland studenter. Vi gör detta genom att ge tillgång till entreprenöriella resurser och verktyg, skapa nätverk mellan studenter och tillsammans med det företagande samhället, och genom inspirerande möjligheter att dela med sig av idéer och erfarenheter med varandra.
Genom att visa upp våra framgångsexempel och förebilder från Chalmers tillsammans med alla de möjligheter som finns ute i världen vill CHIVE fortsätta inspirera och uppmuntra till entreprenörskap och för studenter att fortsätta dela med sig av sina erfarenheter och inspirera varandra.

www.chive.se

One comment