Vinn Wingårdhs och Wærns nya bokNu kan du säkra din sommarläsning med Chalmeristbloggen!

I samarbete med Bokförlaget Langenskiöld lottar vi ut fyra exemplar av chalmersutbildade arkitekterna Gert Wingårdhs (A75) och Rasmus Wærns (A88) nya bok ”Vad är arkitektur och 100 andra jätteviktiga frågor”.
Mejla namn och adress till er trogne bloggare på michael.nystas@chalmers.se senast den 14 juni, så är du med i utlottningen.

Vi kan inte leva utan arkitektur, men vad är det egentligen?
I 101 frågor och svar berättar två som vet: arkitekturkritikern Rasmus Wærn samt arkitekten Gert Wingårdh, med fotografier av Gerry Johansson.
Boken lyfter fram gammal kunskap om vad som skapar omtyckta och fungerande miljöer, men är också ett debattinlägg om vad vår byggnadskultur behöver. Förutom själva titelfrågan ges här svar på frågor som ”Måste det vara dyrt?, ”Hur länge skall huset hålla?” och ”Vad betyder arkitekturen?”.
Det är en både roande och allvarlig bok som behövs. Någon liknande har aldrig gjorts i Sverige.

I helgen recenserades ”Vad är arkitektur och 100 andra jätteviktiga frågor” av Göteborgs-Postens arkitekturexpert Mark Isitt, som är positivt inställd:
”‘Hur låter ett hus? Kan man äga en utsikt? Är drömmen om ett nytt kök bara skit?’ – 101 sådana frågor följs av 202 svar, ett kort och ett något mindre kort. Lite tramsigt kan man tycka, men rakt och tydligt och slagkraftigt formulerat och en förklaring till varför Wingårdh regerar Arkitektsverige”, skriver Mark Isitt bland annat.

Foto: Bokförlaget Langenskiölds

Läs mer om boken >>>
www.mynewsdesk.com/se/langenskiolds/pressreleases/gert-wingaardh-och-rasmus-waerns-nya-bok-vad-aer-arkitektur-850494

Läs GP:s recension >>>
www.gp.se/kulturnoje/recensioner/bocker/1.1709154-rasmus-waern-och-gert-wingardh-vad-ar-arkitektur-och-100-andra-jatteviktiga-fragor