Mindre, lättare, blåare – årets Formula Studentbil avtäcktSå här ser den ut, bilen som ska försvara Chalmers världsmästarfärger i studenttävlingen Formula Student på Silverstonebanan den 3 juli.
Årets bil är mindre, lättare – och blå.
I eftermiddags avtäcktes den under festliga former i kårhuset.
– Det känns väldigt bra, det är en milstolpe. Vi har långt kvar och det är den sista biten av resan som är den tuffaste, men det är ett steg på vägen, säger Marcus Lindner, nytillträdd projektledare för Chalmers Formula Student.

Det är världens största tekniktävling för ingenjörsstudenter och förra året var det Chalmers som tog hem totalsegern på anrika Silverstonebanan i Storbritannien. Den 3 juli är det dags att försvara världsmästartiteln med den nya bilen, som är både lättare och mindre än sin föregångare.
– Vi återvänder till England med siffran 1 på vår bil. Chalmers Formula Student är nu ett etablerat topplag i tävlingen och vi har mycket att leva upp till, säger Marcus Lindner.
Och intresset var stort när 2013 års bil för första gången visades upp för allmänhet och media i Volvofoajén i Chalmers kårhus i eftermiddags. I vimlet syntes årets formula student-team, kollegor, lärare och många andra. Nyfikenheten låg i luften.
Spänningen stiger nu onekligen inför sommarens tävling. Efter förra årets succé ökade antalet ansökningar till utbildningen och konkurrensen om platserna har varit tuff.

Men det viktigaste är inte att vinna igen, utan att nå det högt uppsatta målet på 900 poäng, att jämföra med vinnarlagets 851.
– Det är ett extremt högt satt mål, men vi hoppas och tror att vi kan nå det. Det vore inte ingenjörsmässigt av oss att ha en viss placering som mål, säger Marcus Lindner.

Text: Michael Nystås
Foto: Jan-Olof Yxell

Läs mer >>>
Officiell hemsida för Chalmers Formula Student >>>
www.chalmersformulastudent.se

Kortinnehavare fick exklusiv smygtitt på årets Formula Student-bil >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/06/03/kortinnehavare-fick-exklusiv-smygtitt-pa-arets-formula-student-bil

De tog hem Formula Student på Silverstone >>>
www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/Vann-Formula-student-pa-Silverstone.aspx

Chalmers på tredje plats i Formula Student Tyskland >>>
www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/Chalmers-pa-tredje-plats-i-Formula-Student-Tyskland.aspx

One comment

  1. Pingback: Ett bra år för Chalmeristbloggen | Chalmeristbloggen