Radion direktsände när årets formelbil avslöjadesP4 Göteborg sände direkt från avtäckningen av årets formula student-bil den 5 juni.
Reportern Hanna Sandgren fanns på plats och intervjuade Anders Karlsson och Maria Ludvigsson från årets team.
Den 3 juli är det dags att försvara Chalmers världsmästarfärger på Silverstone-banan i England:
– Det är en väldigt stor utmaning eftersom vi i startar med ett i princip vitt papper, och därifrån bygger upp, designar, konstruerar, tillverkar, testar och sen slutgiltigt tävlar med den, säger Anders Karlsson i radioinslaget.
Maria Ludvigsson är kommunikationsansvarig för Chalmers Formula Student, och berättar om tävlingen:
– Det är sju olika moment – fyra dynamiska där man kör bilen, och tre statiska där man presenterar design, kostnader och berättar hur vi har tillverkat den, hur vi gjort våra designval och varför. Det ingår även en businesspresentation där man ska kunna sälja in lösningen, som om det vore ett verkligt projekt, förklarar hon.
Maria Ludvigsson är en av kandidaterna till att få ratta bilen i accelerationsmomentet i tävlingen.
– Det ska bli kul, säger hon.
Nu testkörs den nya bilen inför Silverstone på olika banor och flygfält runtom i västsverige, bland annat används Volvos testbana i Hällered:
– Vi kollar varvtider och ändrar inställningar. Hjulens lutning påverkar väldigt mycket vilka krafter vi får, och i slutändan hur snabbt vi kan köra runt en bana, säger Anders Karlsson.
Chalmers har ett väldigt internationellt präglat lag med studenter från tio olika länder. Suget efter att få vara med har varit stort efter förra årets totalseger.
– Det har satt Sverige och Chalmers på kartan och gjort att fler sökt sig hit, och det är väldigt roligt, säger Maria Ludvigsson.
Till sist får de frågan om de känner press inför årets tävling:
– Vi har onekligen lite att leva upp till, men vi tror inte att det är någon omöjlighet att  slå förra året, men vi har en utmaning framför oss, säger Anders Karlsson i det direktsända radioinslaget.

Foto: Jan-Olof Yxell

Lyssna på inslaget i Göteborg Direkt >>>

Läs fler blogginlägg om Formula Student >>>