Sanningen om arkitekternas krusidullkursI våras rapporterade Chalmeristbloggen om arkitektstudenternas tvärskurs ”Att undersöka arkitektur” – eller ”Ornamentala incidenter” – eller ”Krusidullkursen”, som den också kallas.

Olika utsmyckningar på campus och en sinnrik, barninfluerad klossutställning är de inslag vi uppmärksammat i bloggen – samt ett tillfälligt namnbyte.
Läraren Eva Amborg har hört av sig till oss med mer information om denna spännande kurs.
– De är en del av en så kallad tvärskurs som heter ”Att undersöka arkitektur” och som är en kurs för alla studenter på kandidatnivån, det vill säga alla ettor, tvåor och treor på Arkitektprogrammet.
– De har jobbat i grupper om cirka 15 studenter som varit blandade från alla årskurser. Det är andra året som vi gör den här kursen och årets tema har varit ornament eller helt enkelt ”krusidullkursen”.
– Kursen kommer att hållas igen i slutet av nästa läsår – det vill säga maj/juni 2014 – men då med nytt tema och innehåll. Det finns även en Facebooksida som är kopplad till årets kurs och som heter Krusidull Chalmers. Titta gärna på den, hälsar Eva.

Foto: Michael Nystås

Läs tidigare blogginlägg och se fler bilder från kursen:

Klossar i långa rader på Arkitektur >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/06/05/klossar-i-langa-rader-pa-arkitektur

Arkitektstudenter smyckar Campus Johanneberg >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/05/29/arkitektstudenter-smyckar-campus-johanneberg

Studentikost namnbyte på Chalmers >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2013/05/28/studentikost-namnbyte-pa-chalmers