Dags för 95:e mottagningen av nya studenter på ChalmersÖver 2 700 studenter välkomnas till sin framtid på Chalmers under Sveriges längsta samlade mottagning, som drar igång på Götaplatsen i centrala Göteborg klockan 08.30 den 20 augusti. 

I år tar över 100 heltidsengagerade studenter emot sina nya kamrater — för 95:e året i rad.
— Mottagningsveckorna är starten på både studier och studentlivet — studieteknik är nytt och för många är Göteborg som stad också en helt ny plats. Därför ligger mottagningens fokus på att hitta nya vänner i ett tidigt skede samt att klara första tentan.  Att känna sig trygg är också mycket viktigt: trygghetsjourer dygnet runt och biljourer är några exempel, säger mottagningskommitténs ordförande Lena Mårtensson.

Chalmers Studentkår är den enda kåren i Sverige som har en central mottagningskommitté — med uppgift att leda de centrala arrangemangen och utbilda alla engagerade för ett proffsigt och trevligt välkomnande. Det är självfallet helt frivilligt att delta i mottagningen — man kan skippa allt, vara med på allt eller bara något.

Medvetenhet kring likabehandling har extra stort fokus i år och kommer också att präglas i Mottagningskommitténs ordförande Lena Mårtenssons tal till alla nyantagna på Teknologgården efter marschen från Götaplatsen.
— Chalmers är en öppen och tolerant plats — alla ska känna sig välkomna och kunna vara sig själva oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Som ett naturligt inslag är HåBeTeKu-studenterna också inbjudna till de centrala arrangemangen — i år på Nollrevanschen, säger hon.

Alla som är med och arrangerar mottagningen får genomgående utbildningar kring mottagandets alla delar. Därför kan alla nya studenter känna sig extra trygga under mottagningen.

Mottagningens officiella start är på Götaplatsen den 20 augusti klockan 08.30 där tusentals nya studenter samlas för att träffa sin klass för första gången.
Varmt välkomna dit och njut av myllret och stämningen!

Foto från 2012 års terminsstart: Chalmers Film- & Fotocommitté, CFFC.se

Kontakt:
Lena Mårtensson, ordförande i Mottagningskommittén, 031-772 39 73
Johanna Svensson, ordförande, Chalmers Studentkår 031-772 39 02
Noelle Madsen, kommunikatör, för pressbilder och logotyper e-posta: noelle.madsen@chs.chalmers.se

Så här går mottagningen på Chalmers till >>>
Första dagen – 20/8
2 700 nya studenter träffar för första gången sina teknologsektioner och andra representanter för studentkåren. Efter att alla samlats går en lång procession upp till Chalmers — med myllrande färger och härlig stämning.  På Teknologgården blir det tal av Chalmers kårordförande Johanna Svensson, rektor Karin Markides och mottagningskommitténs ordförande Lena Mårtensson.
Plats: Götaplatsen, kl. 8.30

Nollinsamlingen – 27-28/8
Som en välgörenhetsgala på stan! Varje år samlar de nyantagna studenterna in pengar till välgörande ändamål i tävlingen Nollinsamlingen. I år går pengarna till Läkare Utan Gränser. Den fyndige hittar på roliga upptåg som underhåller göteborgarna och det brukar vara ett mycket trevligt inslag i stadsbilden.
Plats: Göteborgs innerstad

Nollkalaset – 31/8
Den första gemensamma festen arrangeras av FestU – en kommitté som funnits i många år. Det är många timmars jobb bakom att rigga ljud, ljud, dekorera och planera. De som inte hinner få biljetter till det alltjämt utsålda kalaset kan ändå få chans att delta genom att hjälpa till under och efter festen. Detta räknas till Sveriges största fester under tak.
Plats: Kårhuset, Campus Johanneberg

NollpoQuarlen – 3/9
En anrik tävling mellan sektionerna är ölhävning (endast lättöl) – något man valt att lägga som ett centralt arrangemang så att alla sektioner kan delta. Anledningen till att det är just lättöl som hävs (och inte läsk eller mjölk) är tack vare lättölens fysikaliska överlägsenhet som beror på framställningen.

Pubrundan – 5/9
En mycket uppskattad och väldigt välorganiserad pubrunda där hela campus sjuder av liv under en kväll. Sektionerna öppnar upp sina sektionspubar för att chalmerister ska kunna träffas över sektionsgränserna. Pubrundorna hålls första torsdagen i varje läsperiod vilket gör att det hålls fyra pubrundor per år. Varje chalmerist får ta med sig en gäst.
Plats: Campus Johanneberg och Campus Lindholmen.

Nollrocken – 8/9
Musiktävlingen Nollrocken är mottagningens stora konsert! Den sektion som genomför den bästa spelningen under hejarop från publiken vinner.

Nollkampen – 10/9
Nollkampen är ute på Campus Lindholmen, där ett lag från varje sektion tävlar i grenarna säckhoppning, skidgång och flügtag – en gren då laget i en egenbyggd farkost ska transporteras runt en bana med sista delsträcka i Göta älv. Runt om på området finns det många aktiviteter för åskådarna; kolla vad några av Chalmers kommittéer och föreningar har för roliga aktiviteter just denna dag och passa på att träffa olika företag i deras montrar. Nollcheer sker i samband med Nollkampen. På fyndiga och roliga sätt hejar lagen i Nollcheer fram segern för sitt sektionslag i Nollkampen och sin egen titel som det bästa Nollcheerlaget.
Plats: Campus Lindholmen

Nollunchen – 12/9
Kårhuset på Campus Johanneberg görs om till ett enda stort lunchställe där nyantagna från alla sektioner äter lunch tillsammans. Nollunchen är inte som vilken lunch som helst utan det utlovas dessutom en mängd gyckel för gästerna!
Plats: Geniknölen, Campus Johanneberg

Nollrevanschen – 12/9
Det avslutande arrangemanget för den centrala mottagningen är en eftermiddag med feststämning och många roliga aktiviteter. Nyantagna tävlar och samlar poäng samtidigt som de träffar kårens kommittéer och föreningar och får se när de försöker vinna över sina Nollkommittéer i femkamp. Till sist avslöjas det som alla spänt har väntat på – vinnaren av Nollympiaden!
Plats: Teknologgården, Campus Johanneberg

Nollfinalen– 14/9
Den första gemensamma festen arrangeras av FestU – en kommitté som funnits i många år. Det är många timmars jobb bakom att rigga ljud, ljud, dekorera och planera. De som inte hinner få biljetter till det alltjämt utsålda kalaset kan ändå få chans att delta genom att hjälpa till under och efter festen. Detta räknas till Sveriges största fester under tak.
Plats: Kårhuset, Campus Johanneberg

2 comments

  1. Pingback: 2 700 nya chalmerister välkomnades | Chalmeristbloggen
  2. Pingback: Ett bra år för Chalmeristbloggen | Chalmeristbloggen