Chalmerister i Taiwan bloggar om sitt utbytesårTio teknologer har precis inlett ett utbytesår inom Chalmers utbytesprogram World Wide.
Det närmaste året kommer de att tillbringa i Hsinchu i norra Taiwan och kombinera studier på National Chiao Tung University (NCTU) med jobb på Chalmers Taiwan-kontor.
I den nystartade bloggen ”Chalmers i Taiwan” ska de berätta mer om sin tillvaro för alla intresserade:
– Målet med bloggen är att skriva om våra egna erfarenheter och upplevelser i Taiwan, förklarar Anna Ohlin i ett av de första inläggen.
Anna är en av de tio chalmerister som nu lägger ett år på studier och arbete i Taiwan. Hon packade väskan och flög från Sverige så sent som i dag. I bloggen berättar hon personligt om sina många förberedelser:
– Sedan i mars har jag vaccinerat mig, sökt visum, ansökt till universitetet i Taiwan, skaffat internationellt körkort, sökt stipendier, lärt mig lite kinesiska, skrivit tusen listor och mycket, mycket mer. I fredags slutade min sommarpraktik och hela helgen har gått åt till att flytta ut ur lägenheten på Johanneberg och städa inför andrahandsuthyrning. Nu väntar en vecka hos mina föräldrar i Lund, ytterligare en utsortering för att få med de 20 mest värdefulla och praktiska kilona av mitt liv, en dos drickvaccin och många bitar saltlakrits innan planet lyfter. Det är lite läskigt men mycket spännande för snart börjar äventyret, berättar Anna Ohlin.
Parallellt med studierna på National Chiao Tung University förväntas studenterna också bemanna och sköta om Chalmers särskilda Taiwan-kontor (CITO) som är inhyst i lokaler på NCTU och fungerar som Chalmers ansikte utåt i östra Asien.
Chalmeristbloggen önskar lycka till!

Följ chalmeristernas Taiwan-blogg här >>>
chalmersitaiwan.wordpress.com

Läs mer om Chalmers Taiwan-kontor >>>
www.asia.chalmers.se

Läs mer om utbytesprogrammet World Wide >>>
student.portal.chalmers.se/sv/chalmersstudier/Studera-utomlands/civilingenjor/ovriga_varlden/Sidor/World-Wide.aspx