Bärande chalmeristidé för fruktvännerAmanda Stehn – chalmerist och tidigare ordförande i utbildningsenheten på Chalmers Studentkår – fick en lysande idé när hon såg alla äpplen som gick till spillo i människors trädgårdar:

Varför inte föra samman fruktträdens ägare med folk som gärna pallar frukt, men skulle vilja göra det med gott samvete?
Svaret blev den nylanserade sajten pallafrukt.se.
I dagens Göteborgs-Posten uppmärksammas Amandas initiativ över en tjusig helsida.
Det började med att Amanda Stehn – som till vardags pluggar arkitektur på Chalmers – hörde arbetskamraterna på sommarjobbet beklaga sig över att de hade för mycket frukt som de inte hann plocka från träden i trädgården. Amanda längtade i sin tur efter hemmaodlade äpplen:
– Jag tänkte direkt att det måste finnas en lösning på problemet. För mig är hållbarhet väldigt viktigt. Det känns naturligt att ta vara på frukten som odlas så nära, i stället för att gå på Ica och köpa äpplen från Europa, säger hon till GP.
Lösningen blev den virtuella mötesplatsen pallafrukt.se som Amanda lanserade för några veckor sedan under devisen ”Mötesplatsen för er som inte pallar plocka frukt från era träd, och er som gärna gör det åt andra”.
På sajten kan den som äger ett träd anmäla sig, och den som vill plocka frukt, bär eller grönsaker kan få kontakt med ägaren på ett smidigt sätt.
– Ett klockrent initiativ, tycker trädgårdsägaren Magnus Winterhag, som är en av dem som redan haft nytta av sajten.

Läs GP:s artikel i sin helhet >>>
http://www.gp.se/matdryck/1.2023669-palla-med-gott-samvete

Pallafrukt.se >>>

One comment

  1. Pingback: Ett bra år för Chalmeristbloggen | Chalmeristbloggen