Skolungdomar tävlar med robotar av lego16 lag gör upp om segern när regionfinalen av tekniktävlingen First Lego League avgörs på Chalmers den 9 november.
Med början klockan 10.30 i arkitekturhuset på Chalmers testar skolungdomar i åldern 10-16 år sina teoretiska och praktiska kunskaper.
Vinnaren får en biljett till den skandinaviska finalen i norska Bodö den 30 november.

Genom projektet First Lego League arrangeras tävlingar runt om i landet i ett försök att intressera ungdomar för natur och teknik. Tävlingen genomförs under åtta veckor ute på de deltagande skolorna och avslutas med en regionfinal, som avgörs på Chalmers.
Förutom att bygga legorobotar som utmanar varandra ingår moment som teknik, forskning, marknadsföring och samarbete. Varje år kretsar tävlingens delmoment runt ett särskilt tema, som i år är Nature’s Fury.
I hela Skandinavien är 853 lag anmälda och tävlar samma dag. Göteborgsfinalen arrangeras av Teknikklubben och kan genomföras tack vare insatser från frivilliga och sponsorer.
Chalmers har också deltagit med stöd till ungdomarna via en MTS-kurs där teknologerna har stöttat och prövat sina teser i skolklasserna.

Foto: Linda Winstedt

Läs mer om Teknikklubben >>>
www.teknikklubben.se