Missa inte nya Chalmers magasinLagom till julledigheten landar årets sista nummer av Chalmers magasin på hallgolvsmattan hos närmare 40 000 läsare över hela världen.
Omslagspojke är civilingenjören och polismannen Martin Marmgren, som uppmärksammats för sin frispråkiga blogg.
Läs också om forskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) som byggs utanför Lund, konstgjort grus och Chalmers arbete ute i världen för att rekrytera internationella studenter – och mycket mer.

Här skriver chefredaktören Ann-Christine Nordin själv om delar av innehållet i nya Chalmers magasin:
Martin Marmgren har gått mot strömmen när det gäller karriär. Efter ett par år som ingenjör sadlade han om till polis.
Att han dessutom bloggar och berättar om  polisvardagen hör inte till vanligheterna. Han gör det för att skildra en del av samhället de flesta av oss aldrig möter.

På ett vetefält utanför Lund ska det bli Big Science när ESS står färdig. Lars Börjesson, Chalmers vicerektor för styrkeområdena, berättar om sina drivkrafter när han tillsammans med forskare på tidigt 90-tal födde tanken på ESS.

Våra sand- och grusavlagringar är åtråvärda. Bland annat som naturligt filter för dricksvattnet.
Rebecka Stomwall leder projektet där naturligt grus ersätts med konstgjort eftersom naturgrus nu börjat sina.

Sedan regeringen införde avgifter för internationella studenter har Chalmers rest världen över för att berätta om våra utbildningar. De som lockar mest är de som kopplar till hållbar utveckling.
Ett helt annat sätt att arbeta med internationella studenter är att på plats bygga upp verksamheten. På Universidad Eduardo Mondlane i Maputo har Chalmers och Lund därför startat upp ett masterprogram inom livsmedelsteknik.

Du kan naturligtvis ta del av hela tidningen online >>>
chalmeriana.lib.chalmers.se/chalmersmagasin/cm13_4

Läs tidigare nummer av Chalmers magasin >>>
chalmeriana.lib.chalmers.se/cm.html