Ett bra år för Chalmeristbloggen65 700 läsare från 112 länder hittade till Chalmeristbloggen under 2013.
Totalt skrevs 297 nya inlägg om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet.
Och vi hälsade fyra internationella studentbloggare välkomna som skribenter – ett viktigt lyft för blogginlägg på engelska.
Årets mest trafikerade dag var den 2 maj med 930 sidvisningar. Inlägget som tilldrog sig störst intresse den dagen handlade om den klassiska chalmerscortègen.
Färsk statistik från WordPress, som är det bloggverktyg vi använder, summerar ett mycket bra år för Chalmeristbloggen. Siffrorna visar att bloggen haft läsare från 110 länder. Av naturliga skäl flest från Sverige, men även från länder som Singapore, Serbien, Malaysia, Brasilien, Guadeloupe, Djibouti, Syrien och Bangladesh. På andra plats efter Sverige kommer Indien, följt av USA, Tyskland, Norge och Storbritannien.

Fler kommer hit via sociala medier
För första gången hittar fler läsare till bloggen via Facebook och Twitter, än via Chalmers officiella webbplats, chalmers.se, vilket pekar på att högskolans närvaro i sociala medier fått ökad betydelse under året.
Vi kan också se att en del besökare hamnat i bloggen efter att aktivt ha letat information om chalmerister och chalmersforskning. Populärast sökningar 2013 har varit Chalmeristbloggen, Dick Hedman, Jan Hult, Netclean och Karin Markides.
Kontakten med läsarna är viktiga för Chalmeristbloggen, och vi vill framföra ett varmt tack till er som tagit er tid att skriva till oss med tankar och synpunkter, och kommentera enskilda inlägg.

September mest trafikerad
September var den mest trafikerade månaden med drygt 7 000 sidvisningar. I snitt hade bloggen under året drygt 5 500 sidvisningar varje månad. Det är i linje med tidigare år.
Sedan starten den 20 mars 2009 har bloggen nu passerat 219 000 sidvisningar.

Studentbloggare viktig utveckling
Ett viktigt steg i Chalmeristbloggens utveckling under året var premiären för våra fyra internationella studentbloggare, Ben Owilli, Divia Jimenez, Raghavendra Selvan och Waleed Hasan. Det har inneburit att vi på allvar börjat kommunicera på engelska och kan nå potentiella internationella masterstudenter. Flera av de engelskspråkiga inläggen har också seglat upp bland årets mest lästa.

Här är 2013 års tio mest lästa inlägg >>>
1. Enig jury utsåg cortègens bästa nummer (2 maj)
2. Mindre, lättare, blåare – årets Formula Studentbil avtäckt (5 juni)
3. Studentikost namnbyte på Chalmers (28 maj)
4. Indian students trying to associate at Chalmers (22 september)
5. Bärande chalmeristidé för fruktvänner (12 september)
6. 2 700 nya chalmerister välkomnades (22 augusti)
7. Watch our brand new graphene movie (9 oktober)
8. Chalmers sticker ut i granskning av utbildningar (29 oktober)
9. Kortinnehavare fick exklusiv smygtitt på årets formula student-bil (3 juni)
10. Dags för 95:e mottagningen av nya studenter på Chalmers (19 augusti)

Det mesta går att bevisa med statistik, förvisso, men vi kan i alla fall konstatera med ödmjuk tacksamhet att intresset för Chalmeristbloggen växer stadigt för varje år.
Vi kan utlova många nya inlägg under 2013 – allt enligt vår egenhändigt hopsnickrade devis ”Om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet”.
Så ett stort tack för 2013. Häng nu med oss in i 2014!
I år fyller Chalmeristbloggen dessutom fem år och det vill vi fira.

Avancez!