Gustaf Dalén-föreläsning med Anna Nilsson-EhleDen 28 februari håller 2013 års Gustaf Dalén-medaljör Anna Nilsson-Ehle (F76) sin medaljföreläsning med rubriken ”Allt hänger ihop, alla spelar roll – ledarskap i en uppkopplad värld”.

Välkommen!
Anna Nilsson-Ehle, föreståndare på Chalmers fordons- och trafiksäkerhetscentrum Safer, belönades med Chalmersska Ingenjörsföreningens Gustaf Dalén-medalj 2013. Hon fick utmärkelsen för sitt framgångsrika och entusiasmerande ledarskap vad gäller forskning, utveckling och information om teknik och naturvetenskap samt för att hon genom ihärdigt och personligt engagemang har skapat förutsättningar för att akademi och industri kan utveckla världsledande kunskap tillsammans.
Anna Nilsson-Ehle har haft förändring och förnyelse för framgång som en ledstjärna i sina befattningar inom Volvo Personvagnar under åren. Hon har också framgångsrikt drivit avgörande förändringsprocesser, exempelvis som ansvarig för Volvos bolag för 240-modellen.
Hennes ledarskap var också drivkraften för Universeums första sex år, då hon som VD lade grunden till dagens besöksmagnet i Göteborg. Här spelade hennes stora pedagogiska förmåga en viktig roll.
På senare år har kompetenscentrumet Safer med Anna Nilsson-Ehle som föreståndare byggts upp från start till att i dag vara en livaktig, internationellt erkänd och välrenommerad aktör inom fordons- och trafiksäkerhet – en kritisk framgångsfaktor för svensk fordonsindustri.


Chalmers prorektor Mats Viberg kommer också att närvara under föreläsningen och hälsa alla välkomna.
Peter Keen (M66), barnbarn till Gustaf Dalén och ledamot av Gustaf Dalén-sällskapet, medverkar och berättar om sin berömde morfar, som tilldelades Nobelpriset i fysik 1912.
Gustaf Dalén-medaljen instiftades 1948 och delas ut årligen av Chalmersska Ingenjörsföreningen, för ”förtjänstfull verksamhet som bygger på Chalmers kompetensområden”.

Gustaf Dalén-föreläsningen 2014 >>>
Tid: Fredagen den 28 februari 2014, kl 18
Plats: Gustaf Dalénsalen, Chalmers, Chalmers Tvärgata 5, Campus Johanneberg
Föreläsningen är kostnadsfri

Läs mer om Gustaf Dalén-medaljen och tidigare medaljörer >>>
www.cing.chalmers.se/cing_data/documents/GustafDalenPresentation

Daléns barnbarn berättade om sin morfar >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2011/03/06/dalens-barnbarn-berattade-om-sin-morfar

Läs tidigare inlägg om Gustaf Dalén >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/category/gustaf-dalen

Läs om Dalén-museet >>>
www.dalenmuseet.se

Kontakt >>>
Inger Berntsson, Chalmersska Ingenjörsföreningens kansli, tel 031-772 4780, avancez@cing.chalmers.se

Chalmersska Ingenjörsföreningen >>>
Chalmersska Ingenjörsföreningen är en förening för alla som har examen från Chalmers tekniska högskola. Föreningen är sedan 1907 den sammanhållande länken för chalmerister över hela världen. För att hedra nobelpristagaren, uppfinnaren och Chalmersingenjören, Gustaf Dalén, har föreningen sedan 1950 utdelat Gustaf Dalén-medaljen till personer med examen från Chalmers för förtjänstfulla verksamheter, som bygger på Chalmers kompetensområden. Gustaf Dalén är ett verkligt föredöme genom att denne representerar allt det som dagens Chalmers och chalmerister strävar efter. I år är det den 46:e medaljen som delas ut. Under årens lopp har medaljen gått till många olika kategorier av personer – under de senaste åren till två företagsledare, en innovatör, två forskare, en arkitekt och en professor.
www.cing.chalmers.se

Safer >>>
Safer är ett fordons- och trafiksäkerhetscentrum vid Chalmers placerat i Lindholmen Science Park i Göteborg. Forskningen omfattar allt från att undvika olyckor, att minska skador i en eventuell krock, samt effektivisera räddningsarbetet efter en olycka. Många projekt rör människans beteende i fordon och i verklig trafikmiljö.
www.chalmers.se/safer