Ett chalmershurra för femåringenChalmeristbloggen fyller fem år med flaggan i topp.
Det var den 20 mars 2009 som några entusiaster öppnade en helt ny kanal för att snabbare och bättre kunna nå ut till högskolans alumner i första hand.

Premiärdagens inlägg handlade om bilmotorer och – mobiltelefoner.
Chalmeristbloggen – som de första tre åren hette Chalmers alumniblogg – visade sig vara en trevare som skulle slå igenom rejält.
Med åren har den vuxit till att bli inte enbart en kanal för alumner, utan även för högskolans studenter, forskare och anställda – och minst lika mycket för den som rent allmänt hyser ett intresse för vad som händer på och omkring Chalmers. Allt enligt bloggens devis: ”Om Chalmers i allmänhet och chalmerister i synnerhet”.

Fler besökare, fler skribenter
I dessa rastlösa tider får vi lov att utnämna Chalmeristbloggen till en långsiktig och uthållig överlevare. Antalet besökare växer stadigt – i dagarna passeras 233 000 sidvisningar sedan starten.
Även antalet skribenter har utökats. Er trogne bloggare har numera medredaktörerna Caroline Örmgård och Annica Eijlinder vid sin sida – samt inte mindre än fyra fantastiska studentbloggare som skriver för en engelsk målgrupp: Waleed Hassan, Ben Owilli, Divia Jimenez och Raghavendra Selvan.

En pigg femåring
Bloggen är således en pigg och alert femåring, som ödmjukt tackar alla er trogna läsare som följt våra äventyr.
Njut av Jan-Olof Yxells bild på den sällsynta William Chalmers-bakelsen, och stäm in i ett chalmershurra för Chalmeristbloggen:
– Hipp hipp hipp! Chalmers Chalmers Chalmers! Hurra hurra hurra!

Foto: Jan-Olof Yxell

Läs en historik om Chalmeristbloggen ur Chalma Mater, band VII [jpg, 125 kb] >>>

2 comments