Percy Barnevik möter chalmerister och GU-studenterIndustrimannen, entreprenören och filantropen Percy Barnevik gästar Konserthuset i Göteborg den 6 maj.

Där ska han berätta för studenter vid både Handelshögskolan och Chalmers om sin mångåriga karriär och gärning under rubriken ”Från styrelserum till slum”.
Föreläsningen är gratis och alla som kommer får med sig ett signerat exemplar av Percy Barneviks senaste bok, ”Ledarskap – 200 råd” (Sanoma Utbildning), hem.

Help yourself. Om det är något som genomsyrar Percy Barneviks karriär, så är det den uppmaningen.Han var under nästan två decennier en ledande figur i europeiskt näringsliv, bland annat som koncernchef för ABB och ordförande i bolag som Investor och Skanska. De senaste 13 åren har han varit ordförande i välgörenhetsstiftelsen Hand in Hand International, en organisation som arbetar för att hjälpa världens fattiga med entreprenörskap och företagande.

2011 utkom Barnevik med den uppmärksammade självbiografin ”Jag vill förändra världen” (Albert Bonniers Förlag).

Den 6 maj kommer Percy Barnevik till Konserthuset i Göteborg för att berätta för studenter på både Chalmers och Handelshögskolan om sin karriär och gärning.
Föreläsningen kommer att fokusera på valet av industrin som karriärsväg, på starkt ledarskap i föränderliga tider, och på modernt företagande med socialt ansvar.

I samband med föreläsningen finns tid för frågor.

Percy Barneviks besök är ett samarbete mellan Chalmers, Chalmers Studentkår, Handelshögskolan och Handelshögskolan i Göteborg Studentkår (HHGS).

Textbearbetning: Michael Nystås
Foto: Johanna Hanno, johanna@hanno.se

Percy Barnevik: Från styrelserum till slum
Tid och plats: Konserthuset 6 maj kl 15.00-16.30
Anmälan via www.handels.gu.se/event

Läs mer om boken ”Ledarskap – 200 råd” >>>
www.sanomautbildning.se/Laromedel/Universitet–hogskola/Ledarskap/Ledarskap—200-rad

Läs mer om boken ”Jag vill förändra världen” >>>
www.albertbonniersforlag.se/Bocker/Memoarer-och-biografier/J/Jag-vill-forandra-varlden