Stort hackathon i Chalmersska husetDe vassaste programmerarna hänger i Chalmers mest anrika lokaler i helgen.
Då arrangeras Gothenburg Startup Hack i Chalmersska husets bankvalv på Södra Hamngatan.
Tillsammans ska man koda fram coola prototyper utifrån smarta idéer.
– Vi tyckte att Göteborg behövde en startup-scen och för att få en sådan behövs ett startup-event, därför skapade vi vårt evenemang, säger Tomas Ohlson, som är en av initiativtagarna.
Startup är benämningen på företag som utvecklar en idé till något gångbart och livskraftigt. Tanken med Gothenburg Startup Hack är att sammanföra studenter, innovatörer och entreprenörer och under ett intensivt tolvtimmarspass vaska fram den bästa digitala produkten.

Vassaste programmerarna
I Chalmersska huset den 3 maj samlas ett hundratal av stans vassaste programmerare – merparten chalmerister. Indelade i 28 lag har de tio timmar på sig att bygga en fungerande demo, som sedan presenteras inför en jury.
– Deltagarna är allt från serieentreprenörer, Appleanställda till studenter. Samtidigt som evenemanget är kommer vi ha ett open track som är öppet för allmänheten, berättar Tomas Ohlson, som arrangerar detta programmeringsmaraton tillsammans med sju chalmerister, en student vid Göteborgs universitet och en student från Yrkeshögskolan i Göteborg.
Idén fick de efter att ha deltagit i STHLM Startup Hack förra året. Gothenburg Startup Hack fick 300 intresseanmälningar som nu alltså kokats ner till 100 handplockade hackare.

Öppet spår för alla
Det öppna spåret är en parallell workshopserie som anordas under dagen. Den är öppen för vem som helst. Bland de medverkande föreläsarna finns reklambyrålegendaren Sven-Olof Bodenfors, minnesmästaren Idriz Zogaj och representanter från heta bolag som Lurn, Humblebee, Kambio och Remente. Några av det öppna spårets fantasieggande rubriker är ”Hack your brain to make it work better” och ”How important is it to feel good and be happy?”.
– Vi kommer ha riskkapitalister på plats från North Zone och Creandum, och hoppas på att få internationell spridning i media precis som Stockholmsevenemanget fick, säger Tomas Ohlson.
Gothenburg Startup Hack har lockat till sig tunga sponsorer som Google, Spotify och Dropbox.

Foto: Gothenburg Startup Hack

Läs mer om Gothenburg Startup Hack >>>
gbgstartuphack.com

Läs mer om The Open Track på Facebook >>>
www.facebook.com/events/219761364901592

Läs artikel i GT >>>
www.expressen.se/gt/google-sponsrar-event-i-goteborg

Läs artikel i Ny Teknik >>>
www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3817515.ece