Värm upp inför hundrafemte CortègenKlockan 18.15 avgår den 105:e chalmerscortègen från Gibraltarvallen på campus Johanneberg.
Vilka företeelser och nyhetshändelser från det gångna året som häcklas med i år är in i det sista en väl förborgad hemlighet.
Värm upp med att bläddra i gamla cortègeprogram, se årets cortègefilm eller njut av några klassiska bilder från flydda tiders Cortège.
Trevlig Valborg, önskar Chalmeristbloggen!

Chalmers bibliotek har lagt ner ett hästjobb på att digitalisera cortégeprogrammen genom tiderna. På webben kan du bläddra i program från 1921 och framåt. En riktig kulturgärning av biblioteket.

Här hittar du de digitaliserade cortègeprogrammen >>>
chalmeriana.lib.chalmers.se/cortege.html

Cortègen är omgärdad av traditioner och myter. En av traditionerna är bygglåten, en låt som spelas under hela byggveckan, utan uppehåll eller variation. Årets bygglåt är ”Sånt är livet” med Anita Lindblom.

Biblioteket har sammanställt en spellista på Spotify över alla bygglåtar genom tiderna. Ett alldeles utmärkt soundtrack en dag som denna:
open.spotify.com/user/chalmersbibliotek/playlist/24gQ0BRQkaKNI9OjW54tpd

En seglivad myt är att studenterna är berusade under Cortègen. Det är fel. Sedan 1973 är Cortègen tvärtom helt alkoholfri och sedan 2010 dessutom IQ-klassad.
Från klockan 10.00 dagen innan valborg är alkohol förbjudet.

Läs mer om den 105:e Cortègen >>>
www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/Radioprofilerna-Christer-och-Morgan-bedomer-cortegen.aspx

Läs mer på Chalmers Cortège Committés hemsida >>>
www.cortegen.se