Insamlingsvecka i samarbete med MyrornaDen 19-13 maj genomförs insamling av begagnade kläder och husgeråd på Chalmers båda campus under parollen ”Dra ditt strå till stacken”.

På Lindholmen kan du lämna dina gåvor på biblioteket under ordinarie öppettider.
På Johanneberg tar kemistudenternas miljögrupp emot dina gamla prylar varje lunch kl 12-13 i kemihusets entré.
Gruppen ligger även bakom den eleganta illustrationen här ovan.
Myrorna är Sveriges äldsta och största butikskedja för försäljning av second-hand-varor och är samtidigt störst på insamling av begagnat. Allt som säljs i Myrornas butiker är gåvor från privatpersoner och företag. Myrornas vinst går oavkortad till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Det kan innebära en matkasse till en hungrig barnfamilj eller att en missbrukare får behandling för att ta sig ur sitt missbruk.

Mycket av det som samlas in säljs i någon av Myrornas butiker. För att säkerställa att alla gåvor som samlas in också återanvänds säljer de även till utländska verksamheter. På så sätt medför verksamheten både en social och miljömässig vinst genom att så många varor som möjligt kommer till användning en andra gång.

När Chalmers insamlingsvecka har genomförts får vi information från Myrorna om hur mycket vi har samlat in och vad det innebär för människa och miljö. Se nu till att rensa era garderober på saker ni inte längre behöver och hjälp till att skapa nytta!

Text och foto: Jennica Kjällstrand