Chalmers deltar i West PrideChalmers medverkar som stolt samarbetspartner i West Pride som hålls 28 maj-1 juni 2014.
West Prides syfte är att synliggöra HBTQ-frågor och HBTQ-personers livssituation.
Chalmers medverkar för att visa att vi ser öppenhet, kreativitet och mångfald som viktiga värden.
Johanna Andersson och Bruno Rudström arbetar med jämställdhets-, jämlikhets- och likabehandlingsfrågor för såväl personal som studenter på Chalmers. Tillsammans med sina kollegor på Göteborgs universitet har de planerat en serie föreläsningar och panelsamtal på Artisten den 30/5. Läs mer om det här nedan.
– Vi hoppas att få möta både anställda och studenter på Artisten och i Regnbågsparaden, säger Johanna Andersson och Bruno Rudström.

Forskning som påverkar
Fredagen den 30 maj arrangerar Chalmers och Göteborgs universitet även föreläsningar och panelsamtal med hbtq-frågor som gemensam nämnare på Artisten. Under rubriken Forskning som påverkar presenteras aktuell forskning inom en rad områden. Teman som berörs är bland annat hen i vetenskaplig text och praktik, boendeformer och livsprojekt, nörden i den heterosexuella matrisen, unga män om kön och sexualitet i det nya Sverige och begär mellan kvinnor i skönlitteraturen.
Från Chalmers medverkar arkitekturforskaren Anna Braide Eriksson, som talar om hur våra bostäder fungerar när en mångfald av kulturer och boendesituationer växer sig allt starkare.
I den avslutande paneldebatten medverkar bland andra Lena Mårtensson, ordförande för den sociala enheten på Chalmers Studentkår.

Tid: 30/5, kl 12.00-17.00
Plats: Lindgrenssalen, Artisten Hitta hit
Fullständigt program [pdf]

Regnbågsparaden 1 juni
Chalmers kommer att delta i årets regnbågsparad för att visa vårt engagemang för alla människors lika värde. Vi uppmuntrar anställda och studenter att delta i paraden, gärna under Chalmers flagga. Chalmers rektor och vd Karin Markides kommer själv att gå i paraden.

Paraden startar kl 13 med tal av en rad personer som brinner för HBTQ-frågor, den avgår från Götaplatsen kl 14.
Paradväg: Götaplatsen-Avenyn–Brunnsparken–Drottningtorget–Trädgårdsföreningen.

Fakta
West Pride är en gratis kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst och kultur. West Pride 2014 har underrubriken En konstig festival och pågår i Göteborg mellan 28 maj och 1 juni 2014.
westpride.se

Textbearbetning: Michael Nystås
Foto: Julija Sidner, Rebecca Honner Idenstedt och Hampus Haara, West Pride
WestPride14_800px 130602_hampushaara_press_02_800px 130602_hampushaara_press_01_800px 130602_01_rebeccahonneridenstedt-123_800px 120603_parad_1_by_julija_sidner_800px