Karin Markides lämnar Chalmers 2015Efter åtta år som rektor för Chalmers har Karin Markides meddelat sin styrelse att hon inte står till förfogande för en tredje period.
Därmed slutar hon som rektor och vd för Chalmers tekniska högskola AB om ett drygt år, den 31 juli 2015.
– Jag har haft glädjen att få leda Chalmers under åtta år, och det har varit en fantastisk tid. I min roll som rektor har jag själv gång på gång upplevt den stora respekt som Chalmers åtnjuter, som lärosäte med djup och bredd väl integrerat i samhällets utveckling. Och jag har ytterligare ett inspirerande år fullt med utmaningar framför mig, säger Karin Markides.

Karin Markides är professor i kemi och kom till Chalmers från posten som vice generaldirektör på Vinnova 2006, efter en forskarkarriär i USA och Uppsala.
– Sen dess har vi tillsammans åstadkommit mycket här på Chalmers som jag är stolt över, men nu vill jag gärna ta vara på möjligheten att anta nya utmaningar, säger Karin Markides.

Lena Treschow Torell är ordförande i styrelsen för Chalmers tekniska högskola AB.
– Karin har lett Chalmers på ett hängivet och framgångrikt sätt, och jag är glad att hon är kvar ytterligare ett år. Speciellt vill jag lyfta hennes betydelse för Chalmers ställning internationellt, och för den kvalitet och skarpa inriktning som Chalmers forskning har idag, säger Lena Treschow Torell.

Rekryteringen av en ny rektor inleds direkt efter sommaren. Målsättningen är att beslut om ny rektor och vd skall kunna fattas av Chalmers styrelse under våren 2015.

Text: Christian Borg
Foto: Oscar Mattsson

För ytterligare information:
Christian Borg, presschef Chalmers, 031-772 33 95, christian.borg@chalmers.se

One comment

  1. Pingback: Markides kan bli rektor i Lund | Chalmeristbloggen