Han kan bli Årets unga företagareChalmeristen Magnus Pettersson har nominerats i branschorganisationen Företagarnas tävling Årets unga företagare.
Fem kandidater röstas just nu fram på webben och går till stor final i Blå hallen i Stockholms stadshus i oktober.
Webbomröstningen pågår till och med den 31 augusti.
Vi fick chansen att ställa några frågor till Magnus.

Hej, Magnus! Grattis till nomineringen! Hur känns det?
– Hej och tack! Det känns såklart väldigt roligt att bli nominerad till något sådant här och framförallt är det roligt att Imnus lyfts fram, vilket är långt viktigare och mer intressant än mig som person.

Vem är du?
– Jag är en 28-årig göteborgare som tycker om fotboll, kaffe och trädgårdsarbete. På Chalmers har jag precis tagit min civilingenjörsexamen från Entreprenörskolan. Innan har jag läst Arkitektur och teknik.

Du driver ett eget företag, Imnus – berätta!
– Imnus är ett företag som gör nödbostäder för hjälp till exempelvis flyktingläger eller katastrofområden efter naturkatastrofer. Målet är att ersätta de katastrofalt dåliga tält som används idag med ett isolerat hus gjort av vattentätt papper, husen kommer i platta paket och de boende kan själva montera upp huset på mindre än två timmar – sedan står det i två år!
– Imnus startades på Chalmers entreprenörskola i ett samarbete mellan Encubator (en chalmersägd inkubator), Stora Enso Re-Board och tre elever varav jag var en. Idag är det jag som ensam driver företaget med stöd av en styrelse, rådgivare och produktutvecklare.

Vad är Årets unga företagare för något?
– Det är en utmärkelse som delas ut av organisationen Företagarna och går till en person under 30 år som framgångsrikt driver ett företag, är en förebild och ”presterat utöver det vanliga”.

Vinnaren utses bland annat genom en webbomröstning som pågår just nu. Vad vill du säga till den som funderar på att rösta på dig?
– Jag tycker att vi i Sverige ska våga ta ansvar och göra det vi kan för att hjälpa andra, genom att driva företag på ett ansvarsfullt sätt kan vi förändra saker på riktigt istället för att sitta och dela saker på Facebook och tro att det gör någon riktig skillnad.
– Jag tycker att man ska rösta på mig för att lyfta fram ett av de bra exempel som finns och för att Imnus vågar ta sig an ett stort problem i en ännu större värld där saker inte alltid är så ljust och fräscht. Håller man inte med kan man rösta på mig för att det alltid är roligt när det går bra för andra chalmerister!

Till sist: Vilka är dina framtidsplaner?
– Nästkommande år driver jag Imnus parallellt med att jag läser mitt sista år på min arkitektexamen på Chalmers, avslutar Magnus.

Text: Michael Nystås
Foto: Imnus Housing

Läs mer om Imnus >>>
www.imnus.se

Läs mer och rösta på Magnus här >>>
aretsungaforetagare.se/rosta/?id=Magnus+Pettersson