Höjdhopparlegendaren synade Chalmers nya bildskärmar


Chalmers nya elektroniska bildskärmar ger alla förbipasserande snabba nyheter om aktuella händelser.
Informationstavlorna har redan fått uppmärksamhet utanför högskolan.
I går gästades Chalmers av en delegation från Karlstads universitet, med höjdhopparen Stefan Holm i spetsen, som är på gång med en motsvarande lösning hos sig.
– De var imponerade över resultatet med tavlorna och speciellt med rektors informationstavlor, säger Annette Welander, som samordnade studiebesöket.
Chalmers har elektroniska anslagstavlor sen tidigare, bland annat i kårhuset och ute på en del institutioner, där MC2 är den institution som kommit längst.
Men nu finns för första gången en central lösning vid rektors ingång under Chalmersportalen.
I januari monterades två stora bildskärmar upp, där förbipasserande nu kan få information om saker som händer på högskolan. En av skärmarna är reserverad för nedslag i kalendariet, medan den andra skärmen används för att lyfta fram enskilda nyheter.
Just nu berättar vi till exempel om morgondagens besök av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (t h) – och, som av en händelse, om Chalmers alumniblogg!
På sikt ska alla institutioner på Chalmers ha egna lokala bildskärmar.
Avdelningen för kommunikation och studentsamverkan på Karlstads universitet hörde talas om arbetet och blev nyfikna. I går gästade kommunikatörerna Cecilia Edlund, Stefan Holm, Charlotte Gustavsson samt systemutvecklaren Peter Karlsson Chalmers för ett studiebesök.
De togs emot av Annette Welander, Torgil Störner, som är operativt ansvarig för skärmarnas innehåll, Maria Winther, internkommunikatör, Andreas Hallgren, webbsamordnare, från Kommunikation och marknad, samt Jean-Marc Orliaguet, systemutvecklare från IT-service.
– De fick en presentation om projektet och en rundvandring på Chalmers Campus Johanneberg där de fick titta på den digitala informationstavlan som är placerad i MC2 samt rektors informationstavlor, berättar Annette Welander, som är chef för Enheten för intern kommunikation och strategiskt stöd inom Kommunikation och marknad.
– Kommunikationsavdelningen på Karlstad universitet utreder hur de ska bygga ut sitt informationssystem med fler bildskärmar på universitetet och bland annat spegla kalendarium och nyheter från sin webb, fortsätter Annette Welander.
Kommunikatörerna från Karlstad fortsatte sedan sin dag i Göteborg med ett besök på Lindholmen Science Park, som använder samma informationssystem, DISE, som Karlstad universitet.
Att Stefan Holm, världsberömd och grymt framgångsrik höjdhoppare med bland annat ett OS-guld och fyra VM-guld i bagaget, besöker Chalmers är minst sagt stort för er trogne bloggare.
Skulle Holm, som gett oss så många nagelbitarstunder i tv-soffan, ta sats och bjuda på ett hopp? var en fråga som låg i luften.
Stefan Holm har trots allt hoppat över 230 centimeter vid 132 tävlingstillfällen.
På meritlistan finns även två triumfer i TV-tävlingen ”På spåret”, som Stefan Holm vann både 2003 och 2006. Sedan höjdhoppskarriären avslutades med ett storstilat VM-guld 2008 inledde han en ny, som kommunikatör och webbredaktör vid Karlstads universitet med särskilt uppdrag att stärka högskolans idrottsprofil.
Kalenderbitaren Holm är själv alumn från universitetet och har 160 inlästa poäng i statistik, nationalekonomi, informatik och idrottsvetenskap.
Men några kliv på höjden blev det inte för Stefan Holm på besök på Chalmers – inte den här gången.
Alumnibloggen lever dock på hoppet…

Skärmexempel från rektors informationstavlor: Torgil Störner

Foto på Stefan Holm från VM i Osaka 2007: By Eckhard Pecher (Arcimboldo) (Eget arbete) [CC-BY-2.5 (www.creativecommons.org/licenses/by/2.5)], via Wikimedia Commons

Foto på Catharina Elmsäter-Svärd: Sandra Baqirjazid, regeringen.se

Läs mer om Karlstads universitet >>>

Stefan Holm till Karlstads universitet >>>

Stefan Holm på Wikipedia >>>