Otterheims påhittade nyårslöfte i GP


Chalmersutbildade arkitekten Per Bornstein (A94) och Drivhuset-chefen Mariah Ben Salem Dynehäll smygminglade på stans alla nyårsfester tillsammans med Göteborgs-Postens näringslivsreporter Kenny Genborg.
Jonas Otterheim (t h), teknolog och tidigare kårordförande på Chalmers, får ord lagda i sin mun av den ”tjuvlyssnande” trion – naturligtvis med en kärleksfull glimt i ögat.
”Jonas Otterheim, en av initiativtagarna till Vakna Göteborg, skålade för att Göteborg ska bli matematikstaden nr 1 och lovade att räkna ut vilken ny Iphoneapp som ska sätta Göteborg på förstaplatsen som Sveriges tillväxtstad”, lyder den förre kårbasens påhittade nyårslöfte.
Det väcker onekligen nyfikenhet.
GP har skapat en rolig minitradition att varje jul och nyår dela ut mer eller mindre fyndiga julklappar och formulera tänkta nyårslöften från några framträdande profiler.
”Precis som förra året passade jag […] på att ställa mig bakom gardinerna, smyga in under sofforna och gömma mig i garderoberna i Göteborgs allra viktigaste festsalonger”, skriver Kenny Genborg.
I år fick han sällskap på nyårskalasen av Per Bornstein och Mariah Ben Salem Dynehäll. De båda har, tillsammans med Genborg och professorn och fotografen Jan Jörnmark, bildat en vass kvartett som under året analyserat och trendspanat på det västsvenska näringslivet varje söndag i tidningen.
Förutom Otterheim har regionala kändisar som Saabs ena konkursförvaltare Ann-Marie Pouteaux, Volvochefen Olof Persson, cafédrottningen Eva Olsson och landshövding Lars Bäckström försetts med fiktiva nyårslöften och uttalanden.

Foto: Chalmers Studentkår

Läs fler påhittade nyårslöften >>>
http://www.gp.se/ekonomi/1.818451-skal-for-det-nya-arets-alla-loften-